Малчуганът, който сякаш се роди онзи ден и проходи вчера, вече е пораснал и има необходимост от свое собствено пространство в дома. Всички родители се замислят рано или късно за детска стая, а някои предвиждат такава, още преди детето им да се яви на бял свят.

Мама и татко са готови на всичко, за да преобразят стаята в райско кътче. Вариантите на специалистите по интериорен дизайн едва ли биха могли да достигнат до необятността на детската фантазия, но ще направят всичко възможно да я доближат.

Все пак има някои стандартни положения, които ако не са се превърнали в правила, то поне се спазват често – синият цвят за момче, розовият за момиче, двуетажно креватче за двама малчугани. Обикновено детската стая е по-малка от останалите, затова е важно как ще бъде оползотворено пространството. Освен бюрото и леглото може да няма други мебели, фиксирани върху пода. Но пък и шкафът и гардеробът, ако са разположени с окачване върху стените, не трябва да стоят твърде високо, за да могат да бъдат достигнати от децата.

Стаята за малчуганите трябва да излъчва жизнерадост и бодрост, затова едноцветните решения тук са скучни. Самото обзавеждане може да заложи на елемента на играта – лампа под формата на футболна топка, бюро като пулта на космическия кораб от „Междузвездни войни“, двуетажно легло с външния вид на автобус или като автомобил. Ей, да не говорим само за момчетата – при момичетата нещо трябва да напомня, че те са принцесите, дали креватът ще бъде бляскав като каляска на кралска особа, масата ще бъде под формата на сърце, а лампата ще изглежда като цвете…

Това са само опити на един възрастен да си припомни какво е да си малък. Ако желаете да узнаете как рожбата ви иска да изглежда стаята му, просто го попитайте. Ще чуете чудни варианти. Потърсете за съвет интериорен експерт, за да ви каже как е възможно да се реализира фантазията на вашата рожба.