Всеки интериорен специалист има различна отправна точка в погледа си към обзавеждането. Фундаментите, върху които стъпва един експерт в областта, все пак трудно биха могли да се избегнат. Двата колоса, върху които се издига дизайнът, са практичната мисъл и стремежът към красота. Ако загърбите едното за сметка на другото, няма как да бъде постигнат балансът между съставните части и оттам при всички положения страда пълноценността на обзавеждането, която пък от своя страна наранява усещането ви за уют.

Дали ще спазвате правилата на фън-шуй или ще потърсите друга геометрична закономерност, безусловно разположението на мебелите е основополагаща предпоставка за постигане на уравновесеност и чувство за комфорт. Може би е клише, но вероятно ще получите съвет от специалистите по интериорен дизайн да следвате логиката „голяма стая-големи неща” или съответно по-компактни елементи в по-малко помещение. Освен това мебелите трябва да си подхождат, не да се явяват просто сбор от вещи, които дори и да са ви полезни, биха изглеждали странно и дори кичозно. Мислете за отбора и за това, че искате той да е по-силен от механичната сума на индивидуалните стойности – не ориентирайте обзавеждането около една „звезда” в стаята и допълващ материал.

Вписването на вашите мебели в архитектурните особености на жилището също е от ключово значение при търсене на подходящата тежест, която да крепи споменатия вече баланс. В противен случай хаосът постепенно започва да завладява пространството.

Но освен да се сливат, елементите трябва и да се отличават. Една от най-трудните задачи в областта интериорен дизайн е контрастът да бъде конструиран по подходящия начин. Важно е и усещането за ритъм, както и това да си изясните дали искате да създадете по-топла атмосфера, говореща за уют и мекота, или сте се насочили към по-резките и по-модерни футуристични решения.

Каквито и да са естетическите съображения, те винаги трябва да са съобразени оптимално с рационалните доводи. Бързо ще забравите за красотата, ако дизайнът ви създава някакво неудобство от практическа гледна точка. Опишете на специалист по интериор как си представяте своя дом и той ще ви даде правилните съвети, за да постигнете търсения баланс.

Възползвайте се от нашите уникални предложения:

  • Обзавеждане за спалня
  • Обзавеждане за детска стая
  • Обзавеждане за дневна
  • Обзавеждане за хол
  • Производство мебели
  • Мебели от масивно дърво
  • Обзавеждане за антре
  • Офис обзавеждане