Малчуганът, който сякаш се роди онзи ден и проходи вчера, вече е пораснал и има необходимост от свое собствено пространство в дома. Всички родители се замислят рано или късно за детска стая, а някои предвиждат такава, още преди детето им да се яви на бял свят.

Мама и татко са готови на всичко, за да преобразят стаята в райско кътче. Вариантите на специалистите по интериорен дизайн едва ли биха могли да достигнат до необятността на детската фантазия, но ще направят всичко възможно да я доближат.

Все пак има някои стандартни положения. Ако не са се превърнали в правила, то поне се спазват често – синият цвят за момче, розовият за момиче, двуетажно креватче за двама малчугани. Обикновено детската стая е по-малка от останалите, затова е важно как ще бъде оползотворено пространството. Освен бюрото и леглото може да няма други мебели, фиксирани върху пода. Но пък и шкафът и гардеробът, ако са разположени с окачване върху стените, не трябва да стоят твърде високо, за да могат да бъдат достигнати от децата.

Детската стая

Стаята за малчуганите трябва да излъчва жизнерадост и бодрост, затова едноцветните решения тук са скучни. Самото обзавеждане може да заложи на елемента на играта. Лампа под формата на футболна топка, бюро като пулта на космическия кораб от „Междузвездни войни“. Двуетажно легло с външния вид на автобус или като автомобил. Ей, да не говорим само за момчетата – при момичетата нещо трябва да напомня, че те са принцесите. Дали креватът ще бъде бляскав като каляска на кралска особа. Или пък масата ще бъде под формата на сърце, а лампата ще изглежда като цвете…

Това са само опити на един възрастен да си припомни какво е да си малък. Ако желаете да узнаете как рожбата ви иска да изглежда стаята му, просто го попитайте. Ще чуете чудни варианти. Потърсете за съвет интериорен експерт. Той ще Ви каже как е възможно да се реализира фантазията на вашата рожба.