Дизайнът като баланс

Всеки интериорен специалист има различна отправна точка в погледа си към обзавеждането. Фундаментите, върху които стъпва един експерт в областта, все пак трудно биха могли да се избегнат. Двата колоса, върху които се издига дизайнът, са практичната мисъл и стремежът към красота. Ако загърбите едното за сметка на другото, няма как да бъде постигнат балансът между съставните части. Оттам при всички положения страда пълноценността на обзавеждането, която пък от своя страна наранява усещането ви за уют.

Дали ще спазвате правилата на фън-шуй или ще потърсите друга геометрична закономерност, безусловно разположението на мебелите е основополагаща предпоставка за постигане на уравновесеност и чувство за комфорт. Може би е клише, но вероятно ще получите съвет от специалистите по интериорен дизайн да следвате логиката „голяма стая-големи неща” или съответно по-компактни елементи в по-малко помещение. Освен това мебелите трябва да си подхождат, не да се явяват просто сбор от вещи, които дори и да са ви полезни, биха изглеждали странно и дори кичозно. Мислете за отбора и за това, че искате той да е по-силен от механичната сума на индивидуалните стойности – не ориентирайте обзавеждането около една „звезда” в стаята и допълващ материал.

Мебелите

Вписването на вашите мебели в архитектурните особености на жилището също е от ключово значение при търсене на подходящата тежест, която да крепи споменатия вече баланс. В противен случай хаосът постепенно започва да завладява пространството.

Но освен да се сливат, елементите трябва и да се отличават. Една от най-трудните задачи в областта интериорен дизайн е контрастът да бъде конструиран по подходящия начин. Важно е и усещането за ритъм, както и това да си изясните дали искате да създадете по-топла атмосфера, говореща за уют и мекота, или сте се насочили към по-резките и по-модерни футуристични решения.

Каквито и да са естетическите съображения, те винаги трябва да са съобразени оптимално с рационалните доводи. Бързо ще забравите за красотата, ако дизайнът ви създава някакво неудобство от практическа гледна точка. Опишете на специалист по интериор как си представяте своя дом и той ще ви даде правилните съвети, за да постигнете търсения баланс.

Възползвайте се от нашите уникални предложения:

  • Обзавеждане за спалня
  • Обзавеждане за детска стая
  • Офис обзавеждане
  • Обзавеждане за дневна
  • Обзавеждане за хол
  • Производство мебели
  • Мебели от масивно дърво
  • Обзавеждане за антре